Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Cimitir al militarilor sovietici a fost profanat în județul Iași

© Photo : Facebook / Ambasada Rusiei în RomâniaDiplomații ruși, omagiu memoriei ostașilor eliberatori de fascism
Diplomații ruși, omagiu memoriei ostașilor eliberatori de fascism - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Cimitir al militarilor sovietici profanat în comuna Moțca, județul Iași. Inspectoratul Județean de Poliție Iași a demarat o anchetă.
BUCUREȘTI, 22 mart -Sputnik. Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 6 Poliţie Rurală Paşcani s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că pe pietrele funerare dintr-un ansamblu funerar, situat în comuna Moţca, au fost efectuate inscripţii cu vopsea.
„În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, iar cercetările sunt continuate pentru identificarea autorului, stabilirea întregii situaţii de fapt şi luarea măsurilor legale ce se impun", a declarat Ioana Bîlea, purtător de cuvânt în cadrul IPJ Iaşi, pentru Ziarul de Iași.
Persoane necunoscute au scris cu vopsea litera ”z” pe toate mormintele soldaților căzuți, iar pe monumental principal au vopsit literele ”v” și ”z”.
Cimitirul aparține soldaților sovietici căzuți în luptele duse în regiune în jurul zilei de 23 august 1944, între forțele sovietice și (după 23 august) românești, pe de o parte, și forțele armate naziste, pe de altă parte.
Casa Albă - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Analize și opinii
Fostul consilier al lui Trump a spus adevărul despre Ucraina
Fluxul de știri
0