Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ministrul turc de Externe a spus că există standarde duble în lume din cauza Ucrainei

© AFP 2024 / NICHOLAS KAMMMevlut Cavusoglu
Mevlut Cavusoglu - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Abonare
Ministrul turc de Externe, Cavusoglu: evenimentele din Ucraina au arătat prezența standardelor duble în lume
CHIȘINĂU, 22 mart - Sputnik. Evenimentele actuale din Ucraina au demonstrat încă o dată prezența standardelor duble în lume, a declarat ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu.
„Războiul din Ucraina a demonstrat încă o dată existența standardelor duble în lume. Este inacceptabil să facem distincție între vărsarea de sânge în diferite regiuni ale lumii. Au fost cei care au spus că Ucraina nu este Orientul Mijlociu sau Afganistan. Dar pentru noi în Turcia, nu există nicio diferență între moartea oamenilor din Harkov sau Alep”, a spus Cavusoglu, vorbind la o întâlnire a miniștrilor de externe ai țărilor membre ale Organizației pentru Cooperare Islamică (OCI), marți la Islamabad.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele rus Vladimir Putin și-a numit obiectivul „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit lui, este planificată să se efectueze „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas, notează RIA Novosti.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul Forțelor Armate Ruse, grupările RPD și RPL dezvoltă o ofensivă, dar nu se vorbește despre ocuparea Ucrainei, a subliniat președintele rus.
Гроссмейстер С. Карякин провел сеанс одновременной игры для детей в Подмосковье - Sputnik Moldova, 1920, 22.03.2022
Rusia
Șahist exclus din competițiile internaționale pentru că este patriot rus
Fluxul de știri
0