Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Kremlinul nemulțumit de dinamica negocierilor cu Ucraina

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaЕжегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина
Ежегодная пресс-конференция президента России Владимира Путина - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov, a declarat că dinamica negocierilor cu Ucraina nu este cea care ar trebui să fie.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Kremlinul nu este mulțumit de dinamica negocierilor ruso-ucrainene, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui rus, Dmitri Peskov.
„Gradul de progres în negocieri nu este, probabil, cel dorit și nici așa cum este cerut de dinamica de dezvoltare a situației pentru partea ucraineană. <...> Partea rusă manifestă o disponibilitate mult mai mare de a lucra rapid și eficient”, a spus purtătorul de cuvânt al Kremlinului, răspunzând la o întrebare a jurnaliștilor privind etapa la care se află procesul de negocieri.
În plus, Peskov a făcut apel la toți cei care pot influența partea ucraineană să folosească această oportunitate pentru a „face Kievul să fie mai dispus la negocieri, mai constructiv”.
Vorbind despre posibilitatea unei întâlniri personale între Vladimir Putin și Vladimir Zelenski, purtătorul de cuvânt al Kremlinului a menționat că înainte de aceasta „este necesar să se discute și să se convină asupra rezultatelor negocierilor”.
El a explicat că deocamdată nu există niciun fel de înțelegeri care ar putea fi fixate de șefii de stat.
RIA Novosti precizează că Rusia a lansat o operațiune militară de demilitarizare a Ucrainei pe 24 februarie. Forțele armate spun că vizează doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Sunt victime de ambele părți.
După începerea operațiunii, părțile au purtat trei runde de negocieri în Belarus, acum au lor discuții zilnic prin link video.
Potrivit șefului delegației ruse, consilierul prezidențial Vladimir Medinski, Moscova și Kievul și-au apropiat la maximum pozițiile cu privire la statutul neutru al Ucrainei și neparticiparea acesteia la NATO și sunt „la jumătatea drumului” în problema demilitarizării țării.
Comentând subiectul denazificării, Medinski a subliniat că reprezentanții Kievului insistă asupra absenței formațiunilor naziste în Ucraina. El a mai menționat că oamenii din Donbass ar trebui să decidă singuri asupra administrării teritoriilor în care trăiesc.
Potrivit șefului delegației ruse, despre o posibilă întâlnire între Putin și Zelenski se poate vorbi doar după aprobarea textului acordului dintre cele două țări.
Российские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Forțele armate ruse au lovit un centru de antrenament al mercenarilor din regiunea Rivne
Fluxul de știri
0