Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Fostul consilier al lui Trump a spus adevărul despre Ucraina

© AFP 2022 / Getty Images / Eric ThayerCasa Albă
Casa Albă - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Fostul consilier al lui Trump a spus că operațiunea militară specială Rusiei în Ucraina este un act de autoapărare.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Acțiunile Rusiei în cadrul misiunii militare speciale pentru apărarea Donbasului poartă un caracter eminamente defensiv, însă locuitorii SUA nu au acces la informațiile obiective cu privire la evenimentele din Ucraina. Declarația a fost făcută de către fostul consilier al lui Donald Trump - Roger Stone, în cadrul unui interviu acordat pentru Real America's Voice.
„Ucraina aproape că nu seamănă cu ceea ce ne spun mass-media. De fapt, ucrainenii și-au folosit pământul pentru a disloca unități de rachete cu dublă lansare. De fapt, acolo există laboratoare biologice, finanțate din veniturile noastre fiscale și care pregătesc Dumnezeu știe ce ciumă să dezlănțuie asupra poporului rus. Putin acționează defensiv, nu ofensiv. Dar nu citești despre asta în mass-media mainstream”, a spus un consultant politic care a lucrat pentru Casa Albă.
De asemenea, fostul consilier al fostului președinte al Statelor Unite a subliniat că declarațiile politicienilor americani despre necesitatea susținerii democrației în Ucraina sună ipocrit, întrucât autoritățile de la Kiev cu greu pot fi numite democratice.
"Imediat după câștigarea alegerilor, Zelenski a arestat un candidat al partidului de opoziție, a declarat partidul în sine ilegal și a închis trei canale TV care criticau poziția guvernului. Aceasta nu seamănă a democrație", a spus el.
Potrivit RIA Novosti, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea Ucrainei pe 24 februarie. Vladimir Putin s spus că scopul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
După cum a subliniat Ministerul Apărării Al Federație ruse, Forțele Armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene, nimic nu amenință populația civilă.
Fluxul de știri
0