Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Vizita lui Nicu Popescu la Bruxelles are două obiective de bază, potrivit MAEIE

Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску
Совместная пресс-конференция глав МИД России и Молдовы Сергея Лаврова и Нику Попеску - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Diplomația moldovenească insistă asupra agendei de integrare eurpeană în contextul crizei din regiune, chiar dacă din partea Bruxelles-ului nu parvin semnale că UE ar fi gata să discute la modul serios această problemă.
CHIȘINU, 21 mart – Sputnik. Vicepremierul și șeful diplomației moldovene, Nicu Popescu, efectuează în perioada 21 – 22 martie o vizită de lucru la Bruxelles, pentru a discuta situația de securitate în regiune și agenda de integrare europeană, potrivit unui comunicat a MAEIE.

„Programul va demara cu participarea la Consiliul pentru Afaceri Externe prezidat de Josep Borrell, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politica de Securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene. Aici urmează a fi desfășurat un schimb de opinii cu miniștrii afacerilor externe din statele membre ale UE cu privire la aspirațiile europene ale țării noastre, precum și situația de securitate regională generată de războiul din Ucraina”, notează sursa oficială.

Nicul Popescu, ptrivit aceleiași surse, se va mai întâlni cu comisarul european pentru Vecinătate și Extindere, Ylva Johansson.
Pentru data de 22 martie ste planificat și o intervenție a lui Popescu la Comisia pentru afaceri externe a Parlamentului European. El urmează să vorbească despre consecințele situației actuale din Ucraina, despre gestionarea de către Moldova a crizei umanitare, despre situația de securitate regională și despre aspirațiile europene ale Moldovei.
Sursa citată mai scrie că la Bruxelles, oficialul moldovean se va mai întâlni cu europarlamentari care reprezintă diferite grupuri parlamentare.
Nicu Popescu - Sputnik Moldova, 1920, 24.01.2022
Politică
Nicu Popescu pleacă la Bruxelles: Va discuta despre „cooperarea cu NATO”
Fluxul de știri
0