Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Aproape o sută de copii ucraineni merg la grădinițele din Capitală

© Sputnik / Mihai CarausКПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы
КПП Паланка, через который в Молдову едут украинские беженцы - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
În instituțiile de educație timpurie din Chișinău au fost încadrați deja aproape o sută de copii ucraineni.
CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. În instituțiile de educație timpurie din Capitală continuă să fie încadrați copii ucraineni.
În cadrul ședinței serviciilor municipale ale primăriei, șeful adjunct al Direcției generale educație, tineret și sport a Consiliului Municipal Chișinău, Andrei Păvăloi, a comunicat că până acum 87 de copii ucraineni au fost încadrați în grădinițele din Chișinău. Totodată, 12 persoane și-au prezentat disponibilitatea de a se angaja.
„La ziua de astăzi au fost încadrați 87 de copii în instituțiile de educație timpurie. De la 2-3 ani - 15 copii, 3-4 ani - 18 copii, 4-5 ani - 32 de copii, 5-6 ani - 11 copii și 6-7 ani - 11 copii. Iar în instituțiile secundare din municipiul Chișinău au fost încadrați 448 de copii, majoritatea fiind încadrați în clasele primare și clasele gimnaziale, 19 elevi fiind încadrați în clasele de liceu”, a menționat Păvăloi.
Potrivit lui, 39 de cadre didactice au frecventat centrele de plasament. În cadrul activităților au participat 263 de copii. De asemenea, a fost instituită tabăra de zi pentru copiii din familiile refugiate. Inițial a fost programată pentru 50 de copii, la data de 17 având circa 70 de copii înregistrați.
„Avem 12 persoane care și-au prezentat disponibilitatea de a se angaja, dintre care trei pentru funcții didactice, de asemenea doi asistenți medicali și 6 persoane pentru bucătar”, a mai spus șeful de la educație.
Trebuie precizat că 25 de psihologi din echipa mobilă au acordat asistență psihologică în cele 12 centre de cazare pentru refugiați. De asistență au beneficiat 69 de adulți și 78 de copii.
Девочка рассматривает банку с Роллтоном в палаточном лагере в Старобельске - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Rusia
Rusia a livrat Ucrainei aproape 3800 de tone de ajutor umanitar
Fluxul de știri
0