Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Miniștrii de externe ai României și Republicii Moldova, prezenți la Bruxelles

© AP Photo / Olivier MatthysSummit-ul Uniunii Europene de la Bruxelles
Summit-ul Uniunii Europene de la Bruxelles - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Ministrul român al afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, participă luni la Consiliul pentru Afaceri Externe al UE, care se desfășoară la Bruxelles.
CHIȘINĂU, 21 mart -Sputnik. Pe agenda întâlnirii se găsesc evoluțiile situației de securitate în regiunea Mării Negre, dar și identificarea posibilităților pentru acordarea de sprijin ”imediat și substanțial” Republicii Moldova, în contextul crizei refugiaților, care afectează în mod particular această țară.

În marja Consiliului va avea loc și o întâlnire a șefilor diplomației din UE cu ministrul de Externe al Republicii Moldova, Nicu Popescu.

În comunicatul de presă emis de către Ministerul Afacerilor Externe, pe agenda ministrului Aurescu se va găsi ”reafirmarea perspectivei europene a Ucrainei, Republicii Moldova și Georgiei”. De asemenea, șeful diplomației române se va întâlni în cadrul unui mic dejun de lucru, cu omologul său din Macedonia de Nord, Bujar Osmani. În acest context, se va reafirma sprijinul României pentru deschiderea în curând a negocierilor de aderare la UE pentru Macedonia de Nord și Albania.
Работа на высоте - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Spațiul aerian național se redeschide: Care aeronave vor fi autorizate
Fluxul de știri
0