Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Spațiul aerian național se redeschide: Care aeronave vor fi autorizate

© Sputnik / Mihai CarausРабота на высоте
Работа на высоте - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
O porțiune a spațiului aerian național se redeschide pentru aeronavele civile și de stat. Iată de când.
CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. O porțiune a spațiului aerian național se redeschide pentru aeronavele civile și de stat. Astfel, începând de luni, 21 martie, ora locală 12:00, va fi posibilă reluarea transportului regulat de pasageri.
Asta în conformitate cu prevederile Dispoziției din 24 februarie 2022 emisă de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, Autoritatea Aeronautică Civilă în comun cu Ministerul Apărării au convocat ședința Comisiei Interdepartamentale pentru Managementul Spațiului Aerian, în cadrul căreia a fost examinată posibilitatea redeschiderii spațiului aerian național în contextul conflictului armat din țara vecină.
Urmare a reevaluării situației curente privind riscurile de securitate, membrii Comisiei au decis deschiderea unei porțiuni a spațiului aerian încât să poată fi reluat transportul aerian de pasageri.
Autoritatea Auronautică Civilă anunță că din cauza că spațiul aerian al Ucrainei este închis și zboruri pe direcțiile Nord, Sud și Est nu pot fi efectuate, toate zborurile vor avea direcția spre și din spre România.
În continuare rămâne închis restul spațiului aerian, inclusiv spațiul aerian de clasa G - spațiul aerian necontrolat, utilizat în special pentru zboruri de agrement, cu aplicarea pentru acest spațiu, la necesitate, a excepțiilor prevăzute în Dispoziția din 24 februarie 2022.
Operatorii aerieni ce au operat zboruri regulate pe Aeroportul Internațional Chișinău urmează să reînceapă activitatea sa operațională cât de curând.
imagine simbol - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2022
Societate
Un brand care ar putea lua locul McDonald’s în Rusia oripilează presa britanică
Fluxul de știri
0