Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Forțele armate ruse au lovit un centru de antrenament al mercenarilor din regiunea Rivne

© Sputnik / Konstantin Mikhalchevskiy / Accesați arhiva multimediaРоссийские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске
Российские военнослужащие в колонне военной техники на шоссе возле границы с Украиной в Армянске - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Armata Federației Ruse a eliminat noaptea trecută peste 80 de mercenari și naționaliști străini în Ucraina.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. "În noaptea de 21 martie, rachete de croazieră de înaltă precizie lansate din aer au lovit un centru de antrenament pentru mercenari străini și formațiuni naționaliste ucrainene la terenul de antrenament pentru toate serviciile Novaia Liubomirka din regiunea Rivne", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov, în cadrul unui briefing, citat de RIA Novosti.
Un depozit de muniții și cartierul general al unei brigăzi mecanizate de lângă satul Seleț au fost, de asemenea, bombardate.
În total, 44 de instalații militare au fost lovite peste noapte, inclusiv patru posturi de comandă, șase sisteme Buk M-1 și patru depozite de arme. În plus, apărarea aeriană rusă a doborât alte două drone ucrainene în aer deasupra satelor Cernobaevka și Țirkuni.
Potrivit lui Konașenkov, de la începutul operațiunii speciale au fost distruse 216 drone, 180 de sisteme de rachete antiaeriene, 1.506 tancuri și alte vehicule de luptă blindate, 152 de lansatoare multiple de rachete, 592 de tunuri de artilerie de câmp și mortiere și 1.284 de echipamente de vehicule militare speciale.
Armata rusă desfășoară din 24 februarie o operațiune specială de demilitarizare a Ucrainei. A început la trei zile după ce Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbas și în urma unui apel al deputaților din Duma.
Putin a descris scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși la abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. În paralel, trupele republicilor din Donbas atacă și se înregistrează victime de toate părțile implicate în conflict. În plus, potrivit Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Drepturile Omului, 902 civili au fost uciși în luna de la începutul escaladării.
Fluxul de știri
0