Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

În parcul național „Nistrul de Jos” a demarat plantarea unei noi păduri

© Sputnik / Vitaliy Belousov / Accesați arhiva multimediaMaterial săditor
Material săditor - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Ministerul Mediului anunță demararea lucrărilor de plantare a unei noi păduri în parcul național „Nistrul de Jos”, amplasat pe ambele maluri ale Nistrului.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. În parcul național „Nistrul de Jos”, situat în partea de Sud-Est a Republicii Moldova, amplasat pe ambele maluri ale Nistrului, a început plantarea unei noi păduri, cu implicarea a trei primării din raionul Ștefan Vodă și a întreprinderii silvice din Tighina, ne informează Ministerul Mediului.
Astfel, notează erviciul de presă al instituiei, cu prilejul zilei internaționale a pădurii (marcată la 21 martie) a fost dat startul unei noi campanii de împădurire.
Cu o zi mai devreme deja au fost plantate 10 hectare de teren cu arbori de plop şi stejar în satul Crocmaz din Ștefan Vodă, una din cele 13 localități din componența parcului național „Nistrul de Jos”.
Ministerul Mediului precizează că Republica Moldova are o acoperire forestieră puțin peste 11%. Autoritățile moldovene își propun să mrească surafața de păduri până la 30% din suprafața terestră.
 Înverzire, copaci, arbori, plantare copii  - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Societate
Maia Sandu îndeamnă moldovenii să sprijine masiv campania de împădurire a țării
Referindu-se la importanța pădurilor, ministerul de resort amintește că „acestea adăpostesc 80% din biodiversitatea terestră a lumii, peste un miliard de oameni depind direct de păduri pentru hrană, adăpost, venituri și energie.
Pădurile sunt unul dintre „plămânii planetei” și contribuie la menținerea biodiversității la nivel global, național și local. Creșterea pădurilor captează și stochează carbonul din atmosferă, contribuind la reglarea ciclului global al carbonului și la atenuarea schimbărilor climatice.
Ecosistemele forestiere sănătoase produc și conservă solul și stabilizează fluxurile de apă și scurgerea apei - prevenind degradarea terenurilor și deșertificarea, reducând riscurile de dezastre naturale, cum ar fi secetele, inundațiile și alunecările de teren”.
De asemenea, ursa oficială ne mai informează că Guvernul Republicii Moldova are un obiectiv major – împădurirea unei suprafețe de 100 mii ha.
Râul Prut. Barajul Costești-Stânca - Sputnik Moldova, 1920, 30.06.2020
Societate
Fondul forestier din mai multe localități, afectat de inundații - Detalii
Fluxul de știri
0