Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Dionis Cenușa crede că PAS vorbește mai mult decât face pentru integrarea în UE

© Sputnik / Mihai CarausReprezentanții PAS la Președinție
Reprezentanții PAS la Președinție - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Analistul politic prooccidental Dionis Cenușa este de părere că actuala putere politică de la Chișinău alimentează „așteptări privind integrarea în UE mai mari decât este capabilă să livreze”.
CHIȘINĂU, 21 mart – Sputnik. Analistul politic Dionis Cenușa este de părere că actuala guvernare de la Chișinău „creează așteptări privind integrarea în UE mai mari decât este capabilă să livreze în practică”, iar după asta ar putea să urmeze „o dezamăgire, care poate lovi în vectorul european”, în cazul în care nu va avea loc „o proporționare a așteptărilor cu apropierea reala de UE”.
Lui Dionis Cenușa nu i se pare deloc plauzibil faptul că Moldova lansează noi platforme de cooperare cu UE, în timp ce însăși Natalia Gavrilița recunoaște încetinirea procesului de implementare a Acordului de Asociere cu UE cauzată de problemele cu care se confruntă guvernarea.
Cenușa crede că pentru a face posibilă producerea schimbărilor râvnite de susținătorii vectorului european este necesară implementarea Acordului de asociere cu UE. Pe fundalul unui deficit evident al apropierii calitative și cantitative de UE, discuțiile despre UE cresc în intensitate. Asta, potrivit expertului proeuropean, nu face deloc bine felului în care este perceput de către societate parcursul european.
Potrivit lui, fără o „proporționare” a așteptărilor cu apropierea reală de UE, vectorul european ar putea avea mult de suferit.
Uzine, industria metalurgică și siderurgică în Federația Rusă  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Analize și opinii
Fără care produse rusești Occidentul nu va supraviețui – Expert
Fluxul de știri
0