Analize și opinii
Pe site-ul Sputnik Moldova găsiți întotdeauna comentarii ale experților cu privire la evenimentele politice de actualitate, precum și analize ale fenomenelor sociale și economice care se produc în țară.

Fără care produse rusești Occidentul nu va supraviețui – Expert

© Sputnik / Lev OustinovUzine, industria metalurgică și siderurgică în Federația Rusă
Uzine, industria metalurgică și siderurgică în Federația Rusă  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Abonare
Experta Maria Maksakova a spus că Occidentul nu va supraviețui fără metale și îngrășăminte rusești.
CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Există o serie exporturi rusești de care Occidentul nu se poate lipsi.
Renunțarea la importul lor poate duce la consecințe extrem de negative, a declarat, pentru agenția Prime, Maria Maksakova, șeful interimar al Departamentului Relații Economice Internaționale și Relații Economice Externe „N. N. Livențev”, a Institutului de Stat de Relații Internaționale din Moscova.
În special, posibila restricție sau interdicție a exportului de îngrășăminte poate dezechilibra nu doar piața alimentară europeană, ci și întreaga piață mondială, provocând o penurie și creșterea prețurilor la produse. Rusia este unul dintre primii cinci producători de îngrășăminte din lume, două treimi din produsele sale din această industrie fiind exportate.
Sancțiunile rusești impuse de Moscova ca răspuns la cele occidentale ar putea să se aplice și acelor poziții care nu sunt încă afectate de restricțiile occidentale: producerea de nichel, paladiu, aluminiu, alte metale și materii prime.
„Rusia deține aproximativ 10-12% din exporturile mondiale de nichel, 13% din titan și 40% din paladiu. O interdicție a exportului de paladiu ar putea afecta negativ industria europeană de automobile, deoarece metalul este folosit în calitate de catalizator pentru curățarea gazelor de eșapament. O interdicție a exportului de nichel și cobalt ar putea crește costul producției de vehicule electrice”, spune expertul.
Rusia înființează o bursă de substituire a importurilor - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Rusia
Moment de cotitură – Rusia înființează o bursă de substituire a importurilor
Fluxul de știri
0