Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Carburanții se ieftinesc: Cât va costa benzina și motorina

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri plafon pentru data de 22 martie.
CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Carburanții s-ar putea ieftini și pe 22 martie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noile prețuri plafon aplicabile pentru data de 22 martie.
Astfel, pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95, șoferii vor achita cu 12 bani mai puțin, adică 27,40 de lei. Pentru un litru de motorină am putea achita 26,70 de lei, la fel cu 12 bani mai puțin.
Ținând cont de datele la situația din 16 martie, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă.
Din 17 martie se atestă o ușoară tendință de scădere la benzina COR 95. Acest fapt denotă că aplicând media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts, dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare. Totodată, ANRE păstrează prudență maximă în formularea prognozelor, monitorizând în regim permanent situația instabilă din regiune, care se poate schimba de la o zi la alta.
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Economie
Există sau nu suficiente stocuri de carburanți: Explicația ANRE
Fluxul de știri
0