Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Există sau nu suficiente stocuri de carburanți: Explicația ANRE

© Sputnik / Mihai CarausBenzinărie
Benzinărie - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică atrage atenția consumatorilor referitor la stocurile de carburanți la nivel național.
CHIȘINĂU, 10 mart - Sputnik. În Republica Moldova există suficiente stocuri de carburanți astfel încât să acopere cererea pe piață. Precizarea Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică vine în contextul în care în ultimele zile se atestă o cerere sporită de produse petroliere din partea consumatorilor, în special la motorină.
Potrivit ANRE, întreruperea livrărilor de produse la unele benzinării comportă un caracter izolat și nu prezintă caracteristici de risc sistemic. Aceste întreruperi sunt generate de elementele de panică din partea unor consumatori.
„Mecanismul de monitorizare zilnică de către ANRE a importurilor și a stocurilor de produse petroliere la depozite demonstrează că astăzi nu există semne de neacoperire a consumului curent”, este precizat în comunicatul ANRE.
O situație similară a fost înregistrată miercuri, 9 martie și în România, fapt ce a impus imediat o dezmințire din partea Ministrului Energiei Virgil Popescu.
Reamintim că tradițional Republica Moldova este asigurată în cea mai mare parte cu carburanți din România, fapt ce permite o securizare adițională a pieței noastre de efectele negative ale situației din Ucraina.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Economie
Prețuri tot mai mari la carburanți: Motorina crește cu încă aproape un leu
Fluxul de știri
0