Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Agricultorii au fost din nou la Parlament: Ce solicitări au

© Sputnik / Mihai CarausProtest agricultori, 18 decembrie 2020
Protest agricultori, 18 decembrie 2020 - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Abonare
Agricultorii moldoveni au avut o întâlnire cu președintele Comisiei pentru agricultură din Parlament.
CHIȘINĂU, 21 mart - Sputnik. Returnarea accizelor la motorină în proporție de 100% pentru agricultori este doar una din solicitările adresate Comisiei parlamentare pentru agricultură. O nouă întâlnire a reprezentanților Asociației „Forța Fermierilor” cu președintele Comisiei pentru agricultură, Vladimir Bolea, a avut loc luni, 21 martie. În cadrul discuției au fost abordate unele probleme ale agricultorilor și s-au reiterat solicitările acestora către autorități.
Reprezentantul agricultorilor, Sergiu Stefanco, a scris pe pagina sa de Facebook că în cadrul întâlnirii s-a cerut să fie făcută publică prețul de intrare a motorinei în țară, dar și taxele de stat.
„Societatea să cunoască aportul ramurei agricole și nu doar, la formarea bugetului de stat”, a scris agricultorul.
Reprezentanții acetsui sector cer și compensarea îngrășămintelor minerale cu nu mai puțin de 30% din prețul facturat.
Membrii Asociației „Forța Fermierilor” au abordat și alte probleme din ultima perioadă. Este vorba de majorarea inexplicabilă a prețurilor cu până la 100% peste noapte a pieselor de schimb pentru tehnică și a utilajelor agricole.
„O altă problemă se referă la compensarea diferenței de 12% TVA la întreaga ramură de procesare, astfel încât această ramură să își repornească motoarele și în acest fel să diminuăm riscurile crizei alimentare pe rafturile din magazine”, a mai scris Stefanco.
Se solicită de urgență punerea în funcțiune a sistemelor antigrindină, proces tărăgănat până acum. Agricultorul a mai rprecizat că în pragul lucrărilor de primăvară s-au pomenit singuri în fața tuturor acestor probleme și nu văd „niciun rezultat cu termeni concreți din partea statului”.
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 21.03.2022
Economie
Carburanții se ieftinesc: Cât va costa benzina și motorina
Fluxul de știri
0