Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Ion Chicu, despre guvernarea PAS: Băncile și-au dublat profitul, iar bugetul – deficitul

© Sputnik / Rodion ProcaIon Chicu
Ion Chicu - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2022
Abonare
Ion Chicu face praf politica economică a echipei Maiei Sandu pentru faptul că, potrivit lui, sub această guvernare băncile se îmbogățesc și mai mult, iar țara devine tot mai săracă.
CHIȘINĂU, 20 mart – Sputnik. „Băncile și-au dublat profitul, iar bugetul – deficitul” – cu aceste cuvinte își începe fostul premier, Ion Chicu, o postare făcută în termeni foarte duri în adresa actualei conduceri a Republicii Moldova.
„Din cauza unei politici antinaționale și analfabete, băncile realizează profituri enorme din împrumuturile pe care le acordă statului. Statul a împrumutat săptămâna trecuta de la ei, deja cu mai mult de 14%”, scrie fostul premier.
El mai menționează că „Maia Sandu îndeamnă moldovenii să-și strângă cureaua, dar face totul ca străinii cu băncile să profite de analfabetismul cu iz de trădare al guvernării”.
La ora când publicăm acest material guvernarea nu a reacționat oficial în niciun fel la criticile dure ale lui Ion Chicu și nici nu se știe dacă-i pregătește vre-o replică lui Chicu. Mai mult, chiar dacă recunosc faptul că țara geme de probleme de tot felul, unii exponenți ai guvernării declară că alții s-ar fi descurcat mult mai rău dacă ar fi fost în locul lor. Pe de altă parte mai mulți experți redutabili în economie, care își permit să spună lucrurilor pe nume, au criticat în repetate rânduri guvernarea pentru că aceasta nu ar avea niciun fel de strategie clară, niciun fel de viziune pentru economia țării. Economia, potrivit unor economiști, nu pare a fi deloc o prioritate pentru guvernarea actuală.
Президент Молдовы Майя Санду на открытии саммита Крымской платформы - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Politică
Maia Sandu a anunțat cetățenii că vin vremuri grele (video)
Fluxul de știri
0