Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Atenție, șoferi! Prețul plafon ANRE pentru duminică la benzină și motorină

© Sputnik / Mihai Carausincendiii
incendiii
 - Sputnik Moldova, 1920, 20.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a publicat vineri noile prețuri plafon la carburanți.
CHIȘINĂU, 20 mart - Sputnik. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a anunțat noile prețuri plafon, aplicabile pentru 19-21 martie.

Astfel, astăzi prețul pentru un litru de benzină cu cifra octanică 95 ar putea costa 27,52 de lei. Un litru de motorină va costa 26,82 de lei.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard - benzina COR 95 și motorina, în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă.
„La situația zilei de 16 martie, ANRE apreciază cu certitudine că vârful valului de scumpiri accelerate din ultima perioadă a fost depășit și prețurile la pompă se stabilizează, pentru mâine 17 martie fiind atestată o primă ușoară tendință de scădere la benzina COR 95”, este precizat în comunicatul Agenției.
Acest fapt denotă că în următoarele zile, aplicând media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts, dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare.
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2022
Societate
Cum s-au scumpit în Moldova mărfurile nealimentare în luna februarie 2022
Fluxul de știri
0