Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Cum s-au scumpit în Moldova mărfurile nealimentare în luna februarie 2022

© Sputnik / Mihai Carausstație PECO
stație PECO - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2022
Abonare
În luna februarie a anului curent prețurile la mărfurile industriale au crescut semnificativ față de luna ianuarie, ne arată datele oficiale.
CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. În luna februarie, în Republica Moldova s-au scumpit semnificativ carburanții, cărbunele de pământ, lemnele de foc, mobila, medicamente, materiale de construcție, aparatele de uz casnic de capacitate mare, electrice și neelectrice – sunt date făcute publice de Biroul Național de Statistică.

„La mărfurile nealimentare, în luna februarie 2022 față de ianuarie 2022 au fost înregistrate creșteri mai semnificative de preț la: carburanți – cu 8,8% (inclusiv la motorină – cu 9,9%, benzină – cu 8,5%), cărbune de pământ – cu 6,1%, plante și flori – 5,4%, lemne pentru foc – cu 3,2%, mobilă – cu 2,7%, medicamente și materiale pentru întreținerea și repararea locuinței – cu câte 1,7%, aparate de uz casnic de capacitate mare, electrice și neelectrice – cu 1,6%”, informează BNS.

De asemenea, pentru serviciile prestate populației, în luna februarie 2022 față de luna ianuarie 2022 au fost înregistrate creșteri de preț cu 0,9%, inclusiv la: cursurile de instruire pentru obținerea permisului de conducere – cu 6,9%, serviciile transportului de pasageri cu taxiul – cu 4,3%, serviciile de alimentație publică – cu 3,9%, serviciile pentru întreținerea și repararea locuinței – cu 2,7%.
Президент Молдовы Майя Санду на открытии саммита Крымской платформы - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Politică
Maia Sandu a anunțat cetățenii că vin vremuri grele (video)
Vineri, Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a venit cu un mesaj către populația țării, anunțând că intrăm într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic și social. Ea a făcut apel la solidarizare și la economisirea resurselor, însă a dat asigurări că autoritățile o să fie alături de oameni în aceste vremuri deosebit de complicate.
Fluxul de știri
0