Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Igor Dodon: "Cu Rusia, cu Putin trebuie să fim prieteni"

© Photo : Miroslav RotariDodon
Dodon - Sputnik Moldova, 1920, 19.03.2022
Abonare
Igor Dodon consideră că „Rusia va rezista, iar Occidentul va pierde mult mai mult”.
CHIȘINĂU, 19 mart – Sputnik. Fostul președinte Igor Dodon, care în prezent conduce Asociația de business „Uniunea de Afaceri Moldo-Rusă”, susține că Moldova trebuie să fie prieten cu Rusia. Despre aceasta Dodon a scris pe pagina sa de Facebook.
"Cred că Rusia va rezista, iar Occidentul, din cauza sancțiunilor va pierde mult mai mult, pe termen scurt și mediu. În orice caz, soluția trebuie să fie identificată la masa de negocieri și sper că acest lucru se va întâmpla cât mai curând. Cu Rusia, cu Putin trebuie să fim prieteni. Noi trebuie să menținem relații bune cu toți. Această perioadă dificilă va trece, nu trebuie să ardem podurile cu nimeni", a scris Dodon.
Amintim că încă de la începutul conflictului armat din Ucraina, fostul președinte declarase că țara noastră trebuie să-și păstreze neutralitatea.
„Vreau să fac un apel la calm, neutralitate politică și înțelepciune în această situație deosebit de complicată la frontiera Republicii Moldova. (...) Totodată, consider că ceea ce se întâmplă la vecini reprezintă o lecție importantă și pentru noi. În toate deciziile politice, nu trebuie să ratăm oportunitatea de a ajunge la un compromis pe calea negocierilor, pe calea dialogului, pentru a evita orice provocări și a diminua orice risc de tensiune militară în spațiul țării noastre”, a scris Dodon pe Facebook.
Aleksei Puşkov, Алексей Пушков - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Moldova și Rusia
Pușkov îndeamnă autoritățile ruse să-i aplice o lecție Moldovei în chestiunea gazelor
Fluxul de știri
0