Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Portul Constanța, sufocat de nave: ce se întâmplă

Portul Constanța - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe site-ul de monitorizare a traficului maritim se văd, în zona orașului Constanța, zeci de ambarcațiuni. Dintre acestea, unele sunt deja în port, iar altele așteaptă să acosteze.
BUCUREȘTI, 18 mart – Sputnik, Georgiana Arsene. Zeci de vapoare sunt ancorate în portul Constanța, însă sunt destule care așteaptă, în largul Mării Negre, să le vină rândul.
Toate danele portului Constanța sunt ocupate cu containere pline de mărfuri.
În zona orașului Constanța se văd, în imaginile care apar pe site-ul de monitorizare a traficului maritim, zeci de ambarcațiuni. Dintre acestea, unele sunt deja în port, în timp ce altele se află în larg așteptând să acosteze.
Cele mai multe dintre ele trebuiau să ajungă în portul Odesa, cu marfă. Din cauza situației din zonă, însă, marinarii au căutat cea mai apropiată soluție pentru ei și anume portul de la Constanța.
”Portul Constanța primește în acest moment un aflux de nave mult mai mare față de ceea ce operau în trecut, de aceea, trebuie să lucreze 24 din 24 și trebuie să demareze toate aceste procese de descărcare mult mai rapid față de cum o făceau înainte”, a confirmat ministrul economiei, Florin Spătaru, potrivit digi24.ro.
Directorul unui operator portuar, Viorel Panait, spune că se caută soluții pentru manevrarea de cantități mult mai mari de minereuri de fier, de cereale, de containere. Autoritățile române au creat coridoare speciale, astfel încât mărfurile descărcate la Constanța să ajungă la destinație. Prin aceste coridoare, mărfurile vor fi transportate cu camioanele spre Republica Moldova și Ucraina.
Gripă aviară - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Rusia
Rusia leagă focarul de gripă aviară din 2021 de cercetările biolaboratoarelor din Ucraina
Fluxul de știri
0