Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Ofcom retrage licența de emisie a RT în Marea Britanie

© Sputnik / Илья Питалев / Accesați arhiva multimediaПетербургский международный экономический форум. День третий
Петербургский международный экономический форум. День третий - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Abonare
Autoritatea de reglementare în domeniul mass-media, Ofcom, a revocat licența de emisie a RT în Marea Britanie
CHIȘINĂU, 18 Martie – Sputnik. Autoritatea britanică de reglementare în domeniul mass-media, Ofcom, a anunțat că a revocat licența de difuzare a programelor Russia Today în Marea Britanie, decizia având efect imediat.
"Am revocat licența RT de a emite în Marea Britanie, decizia intră în vigoare imediat", a precizat instituția într-un comunicat postat pe Twitter, citat de RIA Novosti.
Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a declarat anterior că o serie de instituții media rusești din UE vor fi blocate ca urmare a sancțiunilor impuse la operațiunea specială a Rusiei de demilitarizare a Ucrainei. Potrivit lui von der Leyen, printre cei care vor intra sub incidența interdicției se numără RT, Sputnik și filialele acestora. Conturile acestor instituții media rusești din TikTok și Instagram au încetat deja să funcționeze în UE, iar Meta va restricționa în general accesul acestora în UE. Sputnik a raportat anterior că accesul la conturile Instagram ale agenției a fost deja restricționat în aproape 30 de țări din Europa. Ulterior, s-a aflat că și conturile TikTok ale Sputnik și RT au fost blocate în țările UE.
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat că Moscova nu se așteapta ca Occidentul să impună sancțiuni jurnaliștilor, sportivilor și reprezentanților culturali. Președintele Consiliului prezidențial pentru drepturile omului, Valerii Fadeev, a trimis o scrisoare reprezentantei OSCE pentru libertatea presei, Teresa Ribeiro, și i-a cerut acesteia să ia măsuri pentru a aplica normele privind libertatea presei din cauza hărțuirii publicațiilor de limbă rusă.
Situația presei rusești în Occident a devenit din ce în ce mai dificilă în ultimii ani. În noiembrie 2016, Parlamentul European a adoptat o rezoluție care solicită contracararea presei rusești, Sputnik și RT fiind numite principalele amenințări în document. O serie de politicieni occidentali, inclusiv senatori și congresmeni americani, precum și președintele francez, au acuzat Sputnik și RT de amestec în alegerile din SUA și Franța, dar nu au citat nicio dovadă. Oficialii ruși au descris aceste acuzații ca fiind nefondate.
Dmitri Rogozin - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Rusia
Rogozin, către Biden: Ar trebui să i se reamintească cine este criminal de război
Fluxul de știri
0