Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rogozin, către Biden: Ar trebui să i se reamintească cine este criminal de război

© Facebook / Dmitry RogozinDmitri Rogozin
Dmitri Rogozin - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Abonare
Rogozin i-a amintit lui Biden, după cuvintele adresate lui Putin, despre apelul din 1999 de a bombarda Belgradul
CHIȘINĂU, 17 Martie – Sputnik. Directorul general al „Roscosmos”, Dmitri Rogozin, a răspuns acuzațiilor președintelui american Joe Biden la adresa lui Vladimir Putin, amintindu-i cine este cu adevărat criminalul de război, citat de RIA Novosti.
"Ar trebui să i se reamintească lui Biden cine este criminalul de război?" - a scris șeful corporației de stat pe canalul său de Telegram, atașând la postare o înregistrare video arhivată în care Biden recunoaște că el a fost cel care a sugerat bombardarea Belgradului în 1999 și trimiterea piloților aviației americane să distrugă podurile de pe Dunăre.
"Ajuns la marginea gropii propriului mormânt, acest bătrân sângeros ar trebui să-și amintească de atrocitățile sale, de miile de oameni pașnici pe care i-a ucis", a conchis Rogozin.
Cu o seară înainte, Biden a vorbit cu un jurnalist din anturajul Casei Albe, referindu-se la Putin, spunând că "este un criminal de război".
Kremlinul a răspuns că consideră că "o astfel de retorică din partea unui șef de stat ale cărui bombe au ucis sute de mii de oameni în întreaga lume este inacceptabilă și de neiertat".
În 1999, confruntările armate dintre separatiștii albanezi din Armata de Eliberare a Kosovo și armata și poliția sârbească au dus la bombardarea Iugoslaviei de către NATO. Țările occidentale au lansat operațiunea militară fără aprobarea Consiliului de Securitate al ONU, susținând că autoritățile iugoslave au efectuat o epurare etnică în autonomia kosovară. Atacurile aeriene au durat între 24 martie și 10 iunie 1999 și au provocat peste 2.500 de morți, inclusiv 87 de copii, și pagube în valoare de 100 de miliarde de dolari.
Militar ucrainean - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Rusia
Ministerul rus al Apărării: Ucraina pregătește o provocare cu substanțe toxice
Fluxul de știri
0