Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Sandu îndeamnă moldovenii să fie toleranți cu refugiații din Ucraina

© Inquam Photos / Octav GaneaMaia Sandu
Maia Sandu - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Abonare
Maia Sandu critică răspândirea mesajelor critice la adresa refugiaților ucraineni.
CHIȘINĂU, 4 mart - Sputnik. Președintele țării, Maia Sandu, a îndemnat oamenii să nu distribuie materiale video și postări care incită la ură față de refugiați și contribuie la încordarea atmosferei în țară. Potrivit șefei statului, în caz de necesitate, poliția va interveni pentru a soluționa neînțelegerile apărute.
„Oamenii sunt speriați și nervoși - și cetățenii moldoveni, pomeniți cu un conflict armat la frontieră, dar, mai ales refugiații sosiți din țara vecină, ajunși pe drumuri fugind din calea bombelor. În aceste condiții, este important să nu generalizăm incidente izolate cu implicarea refugiaților, dar să căutăm soluții pașnice pentru ele.
Totodată, șefa statului a menționat că "este inacceptabil și iresponsabil ca incidentele cu implicarea refugiaților să fie speculate de persoane în funcții publice, demnitari și aleși, în scopuri politice”, iar „manipularea intenționată cu tensiunile dintre oameni, în condiții de război la hotarul țării, va fi penalizată."
"Acumularea de capital politic prin exploatarea fricilor oamenilor speriați de război este ilegitimă și josnică", a mai spus Sandu.
Правительство РМ Республики Молдова  - Sputnik Moldova, 1920, 04.03.2022
Societate
Guvernul, despre nivelul radiației în Republica Moldova
Fluxul de știri
0