Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

China despre SUA în contextul Ucreainean: Ei "admiră focul de pe malul opus"

© Sputnik / Stringer / Accesați arhiva multimediaПосольства США и Великобритании в Киеве в преддверии эвакуации дипломатов
Посольства США и Великобритании в Киеве в преддверии эвакуации дипломатов - Sputnik Moldova, 1920, 18.03.2022
Abonare
Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian: SUA "privesc focul de pe malul opus"
CHIȘINĂU, 18 Martie – Sputnik. Statele Unite se prefac doar că se arată îngrijorate de problema refugiaților din Europa din cauza crizei ucrainene, în timp ce, în realitate, "contemplează focul de pe malul opus", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lijian, în cadrul unui briefing, citat de RIA Novosti.
"Se poate spune că adevărata victimă a conflictului dintre Rusia și Ucraina este Europa, în timp ce SUA “privesc focul de pe malul opus”, încadrând aliații europeni", a spus diplomatul, comentând problema refugiaților cauzată de criza ucraineană.
El a amintit cum anterior vicepreședintele american Kamala Harris, în timpul unei conferințe de presă cu președintele polonez Andrzej Duda, a râs după ce a fost întrebată de jurnaliști despre acceptarea refugiaților din Ucraina.
Zhao Lijian a subliniat că SUA ar trebui să se gândească în profunzime la cauza principală a actualei crize a refugiaților și la rolul pe care SUA și NATO l-au jucat în criza ucraineană. El a adăugat că Republica Populară Chineză speră ca SUA să elaboreze un plan de primire a refugiaților cât mai curând posibil și să înceapă să îl pună în aplicare.
Anterior, secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că SUA este pregătită să găzduiască refugiați din Ucraina și că discută cu aliații săi măsuri de sprijin pentru aceste persoane.
Rusia a lansat o operațiune militară în Ucraina la 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că scopul său este "de a proteja oamenii care au fost supuși abuzurilor și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". În acest scop, a spus el, există planuri de "demilitarizare și denazificare a Ucrainei" și de judecare a tuturor criminalilor de război responsabili de "crimele sângeroase împotriva civililor" din Donbas. Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate vizează doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul forțelor armate ruse, grupările RPD și RPL dezvoltă o ofensivă, dar ocuparea Ucrainei este exclusă, a subliniat președintele rus.
Gripă aviară - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Rusia
Rusia leagă focarul de gripă aviară din 2021 de cercetările biolaboratoarelor din Ucraina
Fluxul de știri
0