Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Ministerul rus al Apărării: Ucraina pregătește o provocare cu substanțe toxice

© AP Photo / Andrew MarienkoMilitar ucrainean
Militar ucrainean - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Abonare
Ucraina pregătește o provocare cu substanțe toxice, a raportat Ministerul Apărării din Rusia, care a precizat că are dovezi în acest sens.
BUCUREŞTI, 16 mart – Sputnik, Doina Crainic. Ministerul Apărării din Rusia a afirmat că are dovezi că serviciul de securitate al Ucrainei, cu sprijinul unor țări străine, pregătește o provocare cu substanțe toxice împotriva civililor, urmărind să acuze Rusia că utilizează arme chimice.
Ministerul Apărării subliniază că unitățile rusești care participă la operațiuni militare speciale „nu au și nu pot avea arme chimice. Spre deosebire de SUA, Rusia şi-a îndeplinit angajamentele internaționale și a distrus complet toate stocurile de arme chimice”.
Pentru a preveni provocările naționaliștilor ucraineni cu substanțe toxice, militarii ruși iau sub controlul lor, pe teritoriul eliberat, instalaţiile periculoase și garantează siguranța acestora.
Printre documentele obținute de armata rusă se află şi o hartă a Ucrainei cu mai multe obiective marcate și nume de substanțe toxice, ceea ce va permite descoperirea oricărei încercări din partea serviciului de securitate ucrainean de a pune la cale o provocare.
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Rusia
Lavrov: Occidentul nu a vrut să vină cu o soluție pașnică privind situația din Ucraina
Fluxul de știri
0