Парламент Республики Молдова - Sputnik Moldova, 1920
Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Președintele Estoniei, în vizită la Chișinău: S-a întâlnit cu Maia Sandu

© Photo : Telegram / Președintele Maia SanduÎntrevederea dintre Maia Sandu și Președintele Estoniei, Alar Karis
Întrevederea dintre Maia Sandu și Președintele Estoniei, Alar Karis - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Președintele Estoniei a venit într-o vizită de lucru la Chișinău. Cu cine s-a întâlnit și despre ce au discutat.
CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întâlnit astăzi cu președintele Estoniei, Alar Karis, care a efectuat o vizită de lucru la Chișinău. În cadrul întrevederii, cei doi șefi de stat au discutat despre situația de securitate creată în regiune din cauza războiului din Ucraina și despre sprijinul pe care autoritățile și cetățenii țării noastre îl oferă, în ultimele trei săptămâni, refugiaților.
Potrivit Serviciul de presă al Președinției, Sandu a subliniat că Republica Moldova pledează în continuare pentru dialog și restabilirea păcii, mulțumind președintelui Alar Karis pentru ajutorul de 100 de mii de euro, acordat țării noastre de Estonia pentru gestionarea crizei refugiaților.
Șefa statului a apreciat, totodată, sprijinul autorităților Estoniei pentru parcursul european al țării noastre și a menționat dorința noastră de a spori cooperarea moldo-estonă.
„Suntem interesați în continuare de proiecte pentru consolidarea proceselor democratice şi a instituțiilor publice, pentru dezvoltarea rurală, educație şi sănătate. Vrem să preluăm bunele practici ale acestei țări și în domeniul IT și digitalizare. Estonia ne-a fost mereu alături. Vom lucra împreună pentru a consolida parteneriatul nostru”, a menționat Sandu.
bani - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Politică
De la 1 aprilie pensiile vor fi indexate cu aproape 14%
Fluxul de știri
0