Politică
Pe site-ul Sputnik Moldova aflați informații de ultimă oră despre evenimentele care se produc pe scena politică - în Parlament, Guvern sau în cadrul partidelor.

Moldova va primi peste 200 de milioane de lei: De unde vin banii și care este destinația

© Sputnik / Mihai CarausLei
Lei - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Abonare
Republica Moldova va beneficia de un grant în valoare de aproape 15 milioane de euro.
CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Guvernul Japoniei va oferi Guvernului Republicii Moldova un grant în valoare de 1,55 miliarde de yeni, adică aproximativ 15 milioane de euro sau 240 de milioane de lei. Banii sunt pentru implementarea unui proiect privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.
În acest sens, Parlamentul a ratificat în ședința de astăzi, 17 martie, Acordul de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind extinderea cooperării economice japoneze.
Mijloacele în cadrul Acordului vor fi utilizate pentru finanțarea achizițiilor de autoscări și a 19 autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, dar și pentru instruirea pompierilor și salvatorilor moldoveni. Potrivit reprezentanților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, capacitatea noii tehnici speciale va permite deservire a circa 1,3 de milioane de cetățeni.
Beneficiarul direct al proiectului va fi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne. Perioada de implementare a Acordului va fi de până la 30 aprilie 2027, dar poate fi extinsă prin consens reciproc dintre autoritățile competente ale celor două Guverne.
Militar ucrainean - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Rusia
Ministerul rus al Apărării: Ucraina pregătește o provocare cu substanțe toxice
Fluxul de știri
0