Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Rusia solicită o reuniune a CSONU privind cercetările biologice din Ucraina

© REUTERS / Mike SegarЗаседание Совета безопасности ООН. Архивное фото
Заседание Совета безопасности ООН. Архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 11.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Polianski: Rusia solicită o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU pe tema activităților de cercetare biologică din Ucraina.
CHIȘINĂU, 11 mart – Sputnik. Federația Rusă solicitat o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU vineri pentru a discuta despre activitățile militare și biologice ale SUA în Ucraina, a scris pe Twitter prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU, Dmitri Polianski, citat de RIA Novosti.
Ministerul rus al Apărării făcuse anterior o prezentare în care sugera că SUA au cheltuit peste 200 de milioane de dolari pentru laboratoarele biologice din Ucraina, care au fost implicate în programul militar american de arme biologice. Rusia nu exclude lansarea unui mecanism de consultare în cadrul Convenției privind armele biologice și toxice (BWC) din cauza dovezilor privind activitățile de cercetare biologică și militară americane în Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lizqian, comentând informațiile despre laboratoarele biologice finanțate de SUA în Ucraina, a cerut Washingtonului să clarifice activitățile sale de militarizare biologică în țară și în străinătate.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, implicarea SUA în biolaboratoarele din Ucraina nu a mers dincolo de asistența ocazională în materie de securitate.
Заседание ПАСЕ  - Sputnik Moldova, 1920, 10.03.2022
Rusia
„Bucurați-vă unii de alții, fără Rusia”, Federația Rusă părăsește Consiliul Europei
Fluxul de știri
0