Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Benzina și motorina se ieftinesc din nou: Cât costă

© Sputnik / Mihai Carausавтозаправка
автозаправка - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Abonare
Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit prețuri plafon mai mici pentru carburanți.
CHIȘINĂU, 17 mart - Sputnik. Carburanți ar putea să se ieftinească pe 18 martie. Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a stabilit noi prețuri plafon, aplicabile pentru mâine, mai mici față de astăzi.
Astfel, benzina cu cifra octanică 95 ar putea să se ieftinească cu 10 bani și să coste 27,59 de lei. Pentru un litru de motorină am putea achita mai ieftin cu 12 bani, adică 26,80 de lei.
Trebuie precizat, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică constată că prețurile pentru comercializarea cu amănuntul a produselor petroliere principale de tip standard - benzina COR 95 și motorina, în zilele de 16 și 17 martie și-au atins nivelurile maximale pentru perioada curentă.
„La situația zilei de 16 martie, ANRE apreciază cu certitudine că vârful valului de scumpiri accelerate din ultima perioadă a fost depășit și prețurile la pompă se stabilizează, pentru mâine 17 martie fiind atestată o primă ușoară tendință de scădere la benzina COR 95”, este precizat în comunicatul Agenției.
Acest fapt denotă că în următoarele zile, aplicând media pentru ultimele 14 zile a cotațiilor Platts, dinamica prețurilor trebuie să urmeze o curbă descrescătoare.
Празднование Дня независимости Латвии - Sputnik Moldova, 1920, 17.03.2022
Analize și opinii
Mâinile NATO sunt pătate de sânge – China, despre criza din Ucraina
Fluxul de știri
0