Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Publicație franceză: Rusia are un atu în fața sancțiunilor

© AP Photo / Petr David Josekgaz
gaz - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
L'Orient-Le Jour: Prețurile actuale le vor permite Rusiei să obțină profit considerabil din livrările de gaze către Europa
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Rusia continuă să își respecte obligațiile de furnizare de gaze naturale către Europa, ceea ce, în contextul sancțiunilor occidentale, nu face decât s-o avantajeze, potrivit ziarului L'Orient-Le Jour, citat de RIA Novosti.
Publicația notează că livrările prin gazoductul Yamal-Europa au scăzut brusc de la începutul operațiunii militare speciale din Ucraina, însă acum au atins cel mai înalt nivel din 24 februarie.
Între timp, importurile de gaz și petrol rusesc în Europa rămân neatinse de sancțiuni din cauza dependenței încă mari ale țărilor membre UE.
La 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani".
Ca răspuns, Occidentul a anunțat noi sancțiuni antirusești. Mai multe bănci importante, printre care Sberbank și VTB, au căzut sub incidența acestora, multe companii de stat au fost împiedicate să atragă capital străin și au fost impuse restricții asupra furnizării de produse de înaltă tehnologie în Rusia. Uniunea Europeană, SUA, Canada și alte țări au închis cerul pentru avioanele rusești.
Potrivit purtătorului de cuvânt al lui Putin, Dmitri Peskov, sancțiunile sunt foarte grave, dar Moscova s-a pregătit pentru ele cu mult timp înainte. El a mai spus că este nevoie de analize și de coordonarea agențiilor pentru a dezvolta un răspuns care să fie în conformitate cu interesele Rusiei.
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Rusia
Oficial! Rusia se retrage din Consiliul Europei
Fluxul de știri
0