Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Oficial! Rusia se retrage din Consiliul Europei

© Sputnik / Dominique Boutin / Accesați arhiva multimediaConsiliul Europei
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Ministerul rus de Externe a anunțat că Rusia se retrage oficial din Consiliul Europei.
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Ministerul rus de Externe a declarat că secretarul general al Consiliului Europei, Maria Pejcinovic-Buric, a fost notificat oficial cu privire la retragerea Federației Ruse din organizație.
Ministerul rus de Externe a declarat că partea rusă a fost forțată să facă acest pas din cauza "deciziei discriminatorii de suspendare a reprezentării Rusiei în cadrul organismelor statutare ale Consiliului Europei", luată la 26 februarie anul acesta.
"Statele membre ale NATO și ale Uniunii Europene, abuzând de majoritatea lor în Consiliul Europei (CoE), transformă în mod constant organizația într-un instrument al politicii antirusești, abandonând un dialog egal și toate principiile pe care a fost fondată această structură paneuropeană", a declarat Ministerul rus de Externe.
În același timp, ministerul a subliniat că retragerea Rusiei din organizație nu va afecta drepturile și libertățile cetățenilor ruși.
"Constituția rusă le garantează nu mai puțin decât Convenția Europeană a Drepturilor Omului. Dispozițiile principalelor acte juridice ale Consiliului Europei au fost încorporate în legislația rusă. Punerea în aplicare a hotărârilor deja adoptate de Curtea Europeană a Drepturilor Omului va continua, cu condiția ca acestea să nu contrazică Constituția Federației Ruse", a subliniat Ministerul rus de Externe.
Secretarul general al Consiliului Europei a primit o notificare din partea Rusiei privind retragerea sa din organizație și intenția de a denunța Convenția Europeană a Drepturilor Omului, a declarat marți purtătorul de cuvânt al Consiliului Europei, Daniel Höltgen.
"Secretarul general Marija Pejčinović-Burić a primit astăzi o notificare oficială din partea Federației Ruse cu privire la retragerea sa din Consiliul Europei, în conformitate cu articolul 7 din Statut, precum și cu privire la intenția sa de a denunța Convenția Europeană a Drepturilor Omului", a scris Höltgen pe Twitter.
Ucraina-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Kievul spune când ar putea fi încheiat un acord de pace cu Rusia
Fluxul de știri
0