Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

CSE a decis cu privire la tarifele pentru serviciile de autogară: Ce se schimbă

© Sputnik / Mihai CarausAutogară
Autogară - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Comisia pentru Situații Excepționale a decis cu privire la tarifele pentru serviciile de autogară.
CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Tariful pentru serviciile de autogară, pe perioada stării de urgență, se va calcula din valoarea tarifelor plafon aprobate prin ordinul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale cu privire la stabilirea tarifelor pentru efectuarea transporturilor rutiere de persoane prin servicii regulate în trafic raional și interraional, inclusiv în cazul majorărilor aplicate de operatorii de transport rutier.
Decizia a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din 15 martie, după ce pe 10 martie CSE a decis că tarifele pentru serviciile regulate în trafic raional și interraional, pe perioada stării de urgență, vor putea fi modificate.
Astfel, operatorii de transport pot să modifice tarifele până la plafonul stabilit conform unei formule de calcul. Acestea se stabilesc în fiecare zi de vineri a săptămânii curente, pentru săptămâna următoare.
Amintim, începând cu 1 martie a intrat în vigoare Ordinul Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale (MIDR) privind noile tarife pentru transportul rutier raional și interraional. Astfel, sunt aplicate următoarele tarife plafonate:
Serviciile de transport interraional:
pentru categoria de confort II - 70 de bani pentru un kilometru
pentru categoria de confort I - 80 de bani pentru un kilometru
Serviciile de transport raional:
pentru categoria de confort II - 80 de bani pentru un kilometru
pentru categoria de confort I - 90 de bani pentru un kilometru
Astfel, tariful la călătoriile cu transportul public internațional s-a majorat cu zece bani, iar cel călătoriile cu transportul public raional cu 20 de bani.
casă - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Economie
Ce se întâmplă acum pe piața imobiliară din Republica Moldova
Fluxul de știri
0