Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Lavrov: Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu sunt ușoare

© Sputnik / Sergey Guneev / Accesați arhiva multimediaLavrov
Lavrov - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Ministrul rus de externe Lavrov afirmă că discuțiile dintre Rusia și Ucraina nu sunt ușoare.
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Negocierile dintre Rusia și Ucraina nu sunt deloc ușoare, dar există speranțe de a ajunge la un compromis, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.
"Mă ghidez după evaluările oferite de negociatorii noștri. Ei susțin că negocierile nu sunt ușoare din motive evidente. Cu toate acestea, există o speranță să ajungem la un compromis", a declarat Lavrov într-un interviu acordat postului de televiziune RBK.
Amintim că la 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani".
Ca răspuns, Occidentul a anunțat noi sancțiuni antirusești. Mai multe bănci importante, printre care Sberbank și VTB, au căzut sub incidența acestora, multe companii de stat au fost împiedicate să atragă capital străin și au fost impuse restricții asupra furnizării de produse de înaltă tehnologie în Rusia. Uniunea Europeană, SUA, Canada și alte țări au închis cerul pentru avioanele rusești.
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Rusia
Oficial! Rusia se retrage din Consiliul Europei
Fluxul de știri
0