Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Lavrov a enunțat subiectele negocierilor dintre Rusia și Ucraina

© Photo : Russian Foreign Ministry / Accesați arhiva multimediaSerghei Lavrov
Serghei Lavrov  - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Ministrul de externe rus, Serghei Lavrov: Statutul de neutralitate al Ucrainei este discutat împreună cu garanțiile de securitate
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Statutul de neutralitate al Ucrainei este în prezent negociat în mod serios, împreună cu cererile Rusiei de garanții de securitate, a declarat ministrul rus de externe Serghei Lavrov, citat de RIA Novosti.
"Statutul de neutralitate este acum discutat în mod serios în conjuncție, bineînțeles, cu garanțiile de securitate", a declarat oficialul într-un interviu acordat postului de televiziune RBK, comentând negocierile ruso-ucrainene.
"Există o formulare specifică acolo care cred că este aproape de un acord", a adăugat oficialul.
"Sper foarte mult că atmosfera curentă de muncă asiduă, care nu este ușoară, dar totuși începe să apară va prevala. Această conjunctură ne oferă speranța că putem cădea de acord pe acest subiect. Deși este clar că simpla declarare a neutralității în mod izolat și anunțarea unor garanții ar fi cu siguranță un pas semnificativ, dar problema este mult mai amplă, inclusiv în ceea ce privește valorile notorii", a conchis ministrul.
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Rusia
Oficial! Rusia se retrage din Consiliul Europei
Amintim că la 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru demilitarizarea și denazificarea Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani".
Ca răspuns, Occidentul a anunțat noi sancțiuni antirusești. Mai multe bănci importante, printre care Sberbank și VTB, au căzut sub incidența acestora, multe companii de stat au fost împiedicate să atragă capital străin și au fost impuse restricții asupra furnizării de produse de înaltă tehnologie în Rusia. Uniunea Europeană, SUA, Canada și alte țări au închis cerul pentru avioanele rusești.
Fluxul de știri
0