Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Kremlinul ia în calcul ideea formării unui stat demilitarizat în Ucraina

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Accesați arhiva multimediaKremlinul, Moscova
Kremlinul, Moscova - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Peskov califică propunerea de demilitarizare a Ucrainei, după modelul Suediei, drept una de compromis.
Moscova este pregătită să ia în considerare ideea de a transforma Ucraina într-un stat demilitarizat, cu o armată proprie, după exemplul Suediei sau Austriei, a declarat purtătorul de cuvânt al președintelui Federației Ruse, Dmitrii Peskov, citat de RIA Novosti.
Șeful delegației ruse la negocieri, Vladimir Medinski a declarat că o astfel de propunere a venit din partea Kievului.
"Aceasta este o opțiune care este într-adevăr discutată acum și poate fi percepută ca un compromis real", a declarat Peskov.
Secretarul de presă al președintelui nu a comentat întrebarea unui jurnalist dacă ceea ce face Rusia în prezent în Ucraina ar putea fi calificată drept o operațiune specială a Marelui Război Patriotic pentru apărarea republicilor din Donbas aflate în dificultate și pentru salvarea Rusiei.
"Nu cunosc deocamdată dacă acest lucru ar fi fost discutat la Kremlin", a declarat Peskov, sugerând ca această chestiune să fie lăsată pe seama politologilor și istoricilor.
Rusia a lansat o operațiune militară specială la 24 februarie pentru a demilitariza Ucraina. Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". Potrivit unei declarații a Ministerului Apărării, forțele armate lovesc doar în infrastructura militară și în trupe. Unități ale republicilor populare Donețk și Lugansk dezvoltă o ofensivă susținută de armata rusă.
Consiliul Europei - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Rusia
Oficial! Rusia se retrage din Consiliul Europei
Fluxul de știri
0