Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

Gavrilița a anunțat oficial că auditul datoriei „Moldovagaz” nu va fi gata pe 1 mai

© Sputnik / Mihai CarausGavrilița
Gavrilița - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Auditul datoriei SA „Moldovagaz” nu o să fie gata pe 1 mai deoarece nicio companie nu s-a oferit să facă acest audit.
CHIȘINĂU, 16 mart – Sputnik. Premierul moldovean Natalia Gavrilița a declarat miercuri în fața jurnaliștilor că până pe data de 1 mai nu va fi gata niciun fel de audit al datoriei „Moldovagaz” față de „Gazprom”.
Cauza invocată de premier este că până în prezent nicio companie internațională de audit nu s-a arătat dornică să accepta invitația guvernului de la Chișinău. Acest dezinteres total este provocat de acțiunile militare din Ucraina.
Moldovagaz - Sputnik Moldova, 1920, 29.10.2021
Moldova și Rusia
Gazprom și Moldova au convenit să facă un audit al datoriilor Moldovagaz
Potrivit Nataliei Gavrilița, există, totuși, tentative de atragere în acest proces a unui auditor, însă în termenul anunțat anterior e puțin probabil să fie finalizată evaluarea datoriei.
Este de menționat faptul că efectuarea acestui audit e prevăzută de contractul de livrare a gazelor în țara noastră. Care va fi efectul lipsei auditului asupra relațiilor contractuale dintre „Moldovagaz” și „Gazprom” – e o întrebare la care azi niciun expert nu se aventurează să ofere un răspuns univoc.
Андрей Спыну - Sputnik Moldova, 1920, 25.10.2021
Politică
Spînu, despre datoriile Moldovei la Gazprom: Avem nevoie de un audit
Fluxul de știri
0