Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Kievul spune când ar putea fi încheiat un acord de pace cu Rusia

© Sputnik / BelTA / Accesați arhiva multimediaUcraina-Rusia
Ucraina-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Abonare
Arestovici: Acordul de pace cu Rusia ar putea fi încheiat într-o săptămână.
CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Oleksi Arestovici, consilier al șefului biroului prezidențial ucrainean, crede că Moscova și Kievul pot ajunge la un acord de pace în câteva săptămâni, anunță RIA Novosti.

"Cred că până în luna mai, cel târziu la începutul lunii mai, ar trebui să ajungem la un acord de pace sau poate chiar mult mai repede. Vom vedea, eu iau ultimul termen. Fie acum, fie într-o săptămână sau două va exista un acord de pace rapid cu retragerea trupelor, cu tot restul <...>, fie vom ajunge la un acord în viitorul apropiat - o săptămână, două săptămâni sau atunci deja până la sfârșitul lunii mai, după o altă rundă, sau o altă încercare de a lupta", a declarat consilierul pe canalul de YouTube al jurnalistului Mark Feygin.

Cea de-a patra rundă de discuții între reprezentanții Moscovei și Kiev a avut loc în format video la data de 14 martie. La încheierea acesteia, Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului lui Zelenski, a declarat că părțile au luat o pauză tehnică și că negocierile vor continua marți.
La 24 februarie, Federația Rusă a lansat o operațiune specială de demilitarizare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". Drept răspuns, țările occidentale au impus o serie de noi sancțiuni antirusești.
Uzine, industria metalurgică și siderurgică în Federația Rusă  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Analize și opinii
Fără care produse rusești Occidentul nu va supraviețui – Expert
Fluxul de știri
0