Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Toți copiii familiilor refugiate pot frecventa instituțiile de învățământ general

© Sputnik / Mihai Carausșcoala
școala - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Abonare
Toți copiii refugiați din Ucraina veniți în Republicii Moldova vor putea frecventa școala.
CHIȘINĂU, 16 mart - Sputnik. Copiii familiilor refugiate din Ucraina în Republica Moldova vor putea frecventa instituțiile de învățământ general fără obligativitatea școlarizării. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia pentru Situații Excepționale din 15 martie.

Astfel, toți copiii familiilor refugiate, indiferent de statutul de solicitant de azil, vor avea oportunitatea de a participa la activitățile educaționale cu înregistrarea solicitantului într-un registru provizoriu. Instituționalizarea în instituția de învățământ preșcolar se va face în funcție de sursele financiare bugetare alocate pentru anul 2022.

Totodată, CSE a decis că studenților refugiați din Ucraina, cetățeni ai Ucrainei, li se pot organiza mobilități de studii fără taxă, în limitele bugetelor instituționale. Studenții refugiați din Ucraina vor putea fi înscriși în mobilitate în lipsa actelor confirmative privind studiile parcurse în instituțiile de învățământ superior frecventate anterior în Ucraina și fără prezentarea scrisorii de accept a Ministerului Educației și Cercetării.
Insuficiența mijloacelor financiare necesare în scopul punerii în aplicare a actelor menționate va fi acoperită, la solicitarea Ministerului Educației și Cercetării, din bugetul de stat, surse externe disponibile, donații sau alte surse legal constituite
Autogară - Sputnik Moldova, 1920, 16.03.2022
Societate
CSE a decis cu privire la tarifele pentru serviciile de autogară: Ce se schimbă
Fluxul de știri
0