Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Moldovenii vor putea călători fără vize în Brazilia

© AFP 2022 / FERNANDO MAIA Rio de Janeiro, Brazil
Rio de Janeiro, Brazil - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
O categorie de moldoveni vor putea intra pe teritoriul statului brazilian fără a deține viză. Iată în ce condiții.
CHIȘINĂU, 15 mart - Sputnik. Cetățenii moldoveni care dețin un pașaport valabil sunt scutiți de vize pentru a intra, ieși, tranzita și rămâne temporar pe teritoriul Braziliei, în scopuri turistice, de tranzit sau de afaceri. Perioada de ședere nu poate depăși 90 de zile în decurs de șase luni de la data primei intrări.
Asta după ce pe 13 martie 2022 a intrat în vigoare Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Federative a Braziliei privind abolirea vizelor de scurtă ședere pentru titularii de pașapoarte ordinare.
Potrivit acordului, în cazul în care cetățenii moldoveni doresc să rămână pe teritoriul Braziliei, pentru o perioadă mai mare de 90 de zile sau să desfășoare activități remunerate, să se angajeze, să efectueze cercetări, stagii, studii și activități sociale, precum și să acorde asistență tehnică, activități misionare, religioase sau artistice sau să exercite orice altă activitate decât cele menționate, aceștia vor trebui să obțină viză corespunzătoare în conformitate cu legislația Republicii Federative a Braziliei.
Relațiile diplomatice între Republica Moldova și Republica Federativă a Braziliei au fost stabilite la 11 august 1993. Conform datelor Biroului Național de Statistică, în anul 2020 volumul comerțului bilateral al Republicii Moldova cu Brazilia a constituit 9,8 milioane de dolari SUA. Aceste date nu includ operațiunile de export-import ale întreprinderilor și agenților economici din partea stângă a Nistrului și municipiul Bender.
Ucraina-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Kievul spune când ar putea fi încheiat un acord de pace cu Rusia
Fluxul de știri
0