Oameni in etate - Sputnik Moldova, 1920
Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Starea de urgență în sănătate publică a fost prelungită până pe 15 aprilie

© Sputnik / Mihai CarausOameni în stradă
Oameni în stradă  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Autoritățile au prelungit starea de urgență în sănătate publică până pe 15 aprilie.
CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Starea de urgență în sănătate publică, declarată prin Hotărârea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică nr. 61 din 9 septembrie 2021, a fost prelungită până pe 15 aprilie inclusiv, pe întreg teritoriul Republicii Moldova. O decizie în acest sens a fost luată luni, 14 martie, de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, comunică MOLDPRES.

Potrivit CNSEP, începând cu 16 martie, purtarea măștilor de protecție va fi obligatorie doar în transportul public, instituțiile medico-sanitare, instituțiile de plasament, unitățile comerciale cu amănuntul, centrele comerciale și farmacii.

Specialiștii în sănătate publică recomandă, în continuare, cetățenilor să poarte măștile în toate spațiile publice închise, în special în cele de uz comun și zonele cu potențial de aglomerare. Totodată, pentru a se proteja de infectarea cu SARS-CoV-2, persoanele sunt îndemnate să respecte regulile de igienă respiratorie și igiena mâinilor.
Membrii CNESP au mai decis să excludă obligativitatea prezentării certificatului COVID la intrarea în toate spațiile închise. De asemenea, toate evenimentele private, precum nunți, botezuri, vor putea fi organizate fără limitarea numărului de invitați. Dispar și limitările privind numărul de clienți în unități de alimentație publică, teatre, cinematografe, săli de spectacol, centre de sport/fitness sau zone de agrement. Evenimentele mari în aer liber, precum festivalurile, dar și cele sportive, se vor putea desfășura fără restricții privind numărul spectatorilor.
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Societate
Ședința CSS: Decizii privind situația în economia țării
Fluxul de știri
0