Societate
Fiți alături de Sputnik Moldova pentru a afla primii informații care vizează sfera socială

Ședința CSS: Decizii privind situația în economia țării

© Sputnik / Mihai CarausPreședinția RM
Președinția RM - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Consiliul Suprem de Securitat s-a întrunit săptămâna trecută în ședință. Despre deciziile luate, autoritățile au anunțat abia astăzi.
CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Mai multe acțiuni pentru asigurarea cu produse alimentare a țării au fost analizate în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate.
Membrii CSS s-au întrunit în ședință vineri, 11 martie, iar deciziile au fost publicate luni, 14 martie.
„Membrii CSS au fost informați despre starea curentă de lucruri în diverse sectoare - agricol, alimentar, energetic - și despre măsurile de reziliență economică și socială ce se impun în contextul actual. De asemenea, a fost audiată informația despre pregătirea sectorului agroalimentar pentru următorul ciclu economic, pornind de la provocările și riscurile generate de criza energetică globală și de incertitudinile regionale”, este precizat în comunicatul instituției prezidențiale.
În context, CSS a recomandat instituțiilor corespunzătoare;
să țintească programele de susținere a agricultorilor în așa fel, încât să aloce resursele și subvențiile agenților economici și gospodăriilor care sunt dezavantajate de situația curentă;
să dezvolte și să pună în aplicare programe de creștere a productivității sectorului agroalimentar pe tot lanțul valoric;
să dezvolte mecanisme de asigurare, în condiții prudențiale, a continuității fluxului de mijloace financiare în economia națională;
să asigure dezvoltarea programelor de promovare a produselor financiare non-bancare care să contribuie la creșterea capacității de mobilizare a resurselor financiare în sectorul agroalimentar.
Pentru o bună pregătire a economiei pentru sezonul agricol, a fost menționată importanța asigurării cu fertilizanți, combustibili, material semincer și alte materii prime necesare.
Первое сентября, русский лицей им. Пушкина в Новых Аненах - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Aproape 300 de copii refugiați merg la școală în Chișinău - detalii
Fluxul de știri
0