Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Psaki a ajuns la concluzia că SUA deja au devastat economia Rusiei

© AFP 2024 / Paul J. RichardsPsaki
Psaki  - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Abonare
Psaki susține că SUA și aliații săi au reușit să devasteze complet prin sancțiuni economia Rusiei.
CHIȘINĂU, 15 – Sputnik. Purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Jen Psaki, a declarat că SUA împreună cu aliații săi „au devastat complet” economia Rusiei prin intermediul sancțiunilor ce au fost aplicate ca răspuns la operațiunea militară din Ucraina, transmite RIA Novosti.

„Cum va arăta finalul jocului – e o întrebare pentru președintele Putin”. Noi i-am devastat completamente economia. Noi am oferit ajutor militar și umanitar ucrainenilor, oferindu-le posibilitatea să opună rezistență mai mult timp decât se aștepta conducerea Rusiei. Însă, iarăși, el trebuie să decidă, cum va fi pentru dânsul cale pe care va merge de acum înainte”, a declarat Psaki în timpul unui briefing pentru presă.

La 24 februarie, Federația Rusă a lansat o operațiune specială de demilitarizare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". Drept răspuns, țările occidentale au impus o serie de noi sancțiuni antirusești.
Флаг России и Турции - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Internațional
De ce Turcia refuză să adere la avalanșa de sancțiuni contra Rusiei
Fluxul de știri
0