Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Prim-miniștrii Poloniei, Cehiei și Sloveniei vor merge în Ucraina

© SputnikKIEV
KIEV - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Abonare
Premierii Poloniei, Cehiei și Sloveniei vor vizita Kievul și se vor întâlni cu Zelenski și Șmigal.
CHISINAU, 15 Martie – Sputnik. Prim-miniștrii Poloniei, Cehiei și Sloveniei vor efectua marți o vizită la Kiev, potrivit serviciului de presă al cabinetului polonez, citat de RIA Novosti.
"Premierul (Poloniei) Mateusz Morawiecki și vicepremierul și președintele Comisiei pentru Securitate Națională și Apărare Jaroslaw Kaczynski, împreună cu premierul ceh Petr Fiala și premierul sloven Janez Jansa se îndreaptă astăzi spre Kiev, în calitate de reprezentanți ai Consiliului European, pentru a se întâlni cu președintele ucrainean Vladimir Zelenski și cu premierul ucrainean Denis Șmigal", se arată în comunicat.
Se menționează că vizita este organizată în consultare cu președintele Consiliului European, Charles Michel, și cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
"Scopul vizitei este de a reitera sprijinul neechivoc al întregii Uniuni Europene pentru suveranitatea și independența Ucrainei și de a prezenta un pachet larg de sprijin pentru statul și societatea ucraineană", se arată în comunicat.
Ucraina-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Kievul spune când ar putea fi încheiat un acord de pace cu Rusia
Fluxul de știri
0