Rusia
Aflați ultimele noutăți din Rusia, știri care reflectă aspecte sociale și politice, relațiile cu alte state, inovațiile tehnologice, declarațiile președintelui țării, Vladimir Putin, și ale altor oficiali.

Moment de cotitură – Rusia înființează o bursă de substituire a importurilor

© Sputnik / Pavel Lisitsyn / Accesați arhiva multimediaRusia înființează o bursă de substituire a importurilor
Rusia înființează o bursă de substituire a importurilor - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Pe fundalul restricțiilor comerciale și financiare, precum și în contextul declarațiilor ostentative ale conducătorilor occidentali de a dinamita economia Rusiei, Moscova adoptă o nouă măsură serioasă de asigurare a securității și suveranității sale economice.
CHIȘINĂU, 13 mart – Sputnik. Guvernul rus a dat indicații ministerelor industriei și comerțului și celui al cifrei să creeze un serviciu ce va fi numit „Bursa de substituire a importurilor”, grație căruia va fi asigurată interacțiunea directă a companiilor producătoare din Rusia și cumpărători, transmite RIA Novosti (https://ria.ru/20220313/birzha-1777919740) , citând o declarație a vicepremierului rus, Dmitri Cernîșenko.
„În Rusia sunt destul de mulți producători de piese de schimb, care anterior nu făceau față concurenței cu furnizorii străini. Ei sunt gata să pună pe piață propria lor producție și să refacă lanțurile comerciale deteriorate de sancțiuni. În acest scop guvernul a dat indicații Ministerului Industriei și Comerțului și Ministerului Cifrei să creeze serviciul digital „Bursa de substituire a importurilor”. Cu ajutorul acestuia va fi asigurată interacțiunea directă dintre companiile ruse din sfera producerii și clienții acestora”, a spus Cernîșenko.
Potrivit lui, acest sistem va diminua presiunile birocratice și administrative asupra întreprinderilor. Serviciul respectiv o să fie perfecționat în timp, iar în baza sistemului vor putea fi incluse și întreprinderi străine, care vor decide să continue sau să înceapă să activeze pe piața rusă.
Повседневная жизнь - Sputnik Moldova, 1920, 13.03.2022
Analize și opinii
Corespondent RAI la Moscova: „Este o greşeală să se vorbească despre izolarea Rusiei”
Fluxul de știri
0