Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Discuțiile ruso-ucrainene au fost reluate

© Sputnik / Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Belarus / Accesați arhiva multimedianegocieri
negocieri - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Abonare
Un membru al delegației ucrainene a spus că discuțiile cu Rusia au fost reluate.
CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Membrul delegației ucrainene, David Arahamia, a declarat că discuțiile cu partea rusă au fost reluate.
Cu o zi înainte, a avut loc cea de-a patra rundă de discuții între Moscova și Kiev; după șapte ore de lucru, participanții au luat o pauză tehnică, citat de RIA Novosti.
La 21 februarie, Vladimir Putin a semnat decretele de recunoaștere a suveranității RPL și RPD, ca răspuns la solicitările republicilor din Donbas și în urma unui apel al deputaților Dumei. La primele ore ale zilei de 24 februarie, Rusia a lansat o operațiune militară specială pentru a demilitariza Ucraina. Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocid de către regimul de la Kiev timp de opt ani".
Potrivit unui comunicat al Ministerului Apărării, forțele armate vizează doar infrastructura militară și trupele ucrainene.
În Belarus au avut loc deja trei runde de negocieri ruso-ucrainene. În cadrul celei de-a doua reuniuni, părțile au convenit asupra organizării de coridoare umanitare pentru evacuarea cetățenilor și livrarea de alimente și medicamente. Ulterior, Mihail Podoliak, consilier al șefului biroului lui Vladimir Zelenski, a declarat că negocierile dintre delegații continuă în format video.
Ucraina-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Kievul spune când ar putea fi încheiat un acord de pace cu Rusia
Fluxul de știri
0