Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Biolaboratoarele din Ucraina, pericol nu doar pentru Rusia, ci și pentru întreaga Europă

© Sputnik / Mihai Carauslaborator
laborator - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksei Polișciuk, a avertizat Europa în legătură cu pericolele pe care le prezintă biolaboratoarele din Ucraina
CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Laboratoarele biologice din Ucraina reprezintă un pericol nu doar pentru Federația Rusă, ci și pentru întreaga Europă, a declarat directorul Departamentului pentru țările CSI din cadrul Ministerului Afacerilor Externe al Federației Ruse, Aleksei Polișciuk, citat de RIA Novosti.
„În ceea ce privește biolaboratoarele de pe teritoriul ucrainean, acestea reprezintă o amenințare nu doar pentru Rusia, ci și pentru întreaga Europă. Operațiunea specială rusă din Ucraina are ca scop, printre altele, să limiteze această amenințare", a spus el.
Federația Rusă a lansat o operațiune militară în Ucraina la 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a descris scopul acesteia ca fiind unul de "protejare a oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". În acest scop, a spus el, există planuri de "demilitarizare și denazificare a Ucrainei", de judecare a tuturor criminalilor de război responsabili de "crimele sângeroase împotriva civililor" din Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate vizează doar infrastructura militară și trupele ucrainene, în timp ce civilii nu sunt amenințați. Cu sprijinul forțelor armate ruse, grupurile din republicile populare Donețk și Luhansk dezvoltă o ofensivă. Cu toate acestea, nu se pune problema ocupării Ucrainei, a subliniat președintele rus.
Anterior, Ministerul rus Apărării a făcut o prezentare din care reieșea că SUA au cheltuit peste 200 de milioane de dolari pentru laboratoarele biologice din Ucraina, care au fost implicate în programul militar american de arme biologice.
Ucraina-Rusia - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Kievul spune când ar putea fi încheiat un acord de pace cu Rusia
Rusia nu exclude lansarea unui mecanism de consultare în cadrul Convenției privind armele biologice și toxice (BWC) odată ce există dovezi privind activitățile biologice militare americane în Ucraina, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.
Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Zhao Lizqian, comentând informațiile despre laboratoarele biologice finanțate de SUA în Ucraina, a cerut Washingtonului să clarifice activitățile sale de militarizare biologică în țară și în străinătate.
Ceea ce a fost descoperit acum în Ucraina reprezintă o mică parte din cele peste 300 de biolaboratoare americane împrăștiate în întreaga lume. Rusia va prezenta noi documente privind activitatea acestora, a declarat ulterior ministrul adjunct de externe Serghei Riabkov.
Fluxul de știri
0