Operațiunea militară rusă în Ucraina - Sputnik Moldova, 1920, 25.02.2022
Operațiunea militară din Ucraina
Situatia din Ucraina - operațiunea militară a Rusiei

Armata rusă a preluat controlul asupra întregii regiuni Herson

© Sputnik / Aleksei KudenkoHerson
Herson - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Ministerul Apărării al Federației Ruse: Armata rusă a preluat controlul asupra întregului teritoriu al regiunii Herson
CHIȘINĂU, 15 mart – Sputnik. Armata rusă a preluat controlul regiunii ucrainene Herson în cadrul unei operațiuni speciale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konașenkov, citat de RIA Novosti.
El a adăugat, potrivit sursei citate, că o grupare de trupe ale RPD și-a continuat ofensiva și a spart apărarea naționaliștilor ucraineni, preluând controlul asupra satului Panteleimonovka și ajungând la linia Verhnetoretskoe-Novoselovka-2.
Armata rusă a preluat controlul total al centrului regional Herson la 2 martie. Apoi au început negocierile cu administrația orașului pentru a menține funcționarea facilităților sociale, a asigura ordinea publică și siguranța populației. De asemenea, în oraș au fost livrare ajutoare umanitare.
La 24 februarie, Federația Rusă a lansat o operațiune specială de demilitarizare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". Drept răspuns, țările occidentale au impus o serie de noi sancțiuni antirusești.
Здание конгресса США, архивное фото - Sputnik Moldova, 1920, 15.03.2022
Analize și opinii
Occidentul a prevăzut "consecințe colaterale" ale sancțiunilor antirusești
Fluxul de știri
0