Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

Voluntarii armeni și-au declarat gata să meargă în Donbas

© Sputnik / Accesați arhiva multimediaАкция в поддержку России у посольства РФ в Ереване
Акция в поддержку России у посольства РФ в Ереване - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Abonare
Voluntarii din Armenia au cerut ambasadei Rusiei să-i ajute să meargă în Donbas
CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Zeci de voluntari armeni sunt pregătiți să meargă în Donbas pentru a participa la operațiunea militară specială rusă, a declarat luni Ruben Țaturean, participant la un miting în sprijinul Rusiei, în fața Ambasadei Rusiei la Erevan.
„Ne-am adunat pentru a ne exprima solidaritatea cu poporul rus și sunt băieți aici, 22 de oameni, dar sunt mulți dintre ei, care sunt gata să meargă în Donbass sau Crimeea chiar acum, să stea lângă frații ruși și să lupte împotriva fasciști și teroriști internaționali”, a spus Țaturean.
El a spus că printre cei care doresc să meargă în Donbas se numără chiar și reprezentanți ai Franței.
Țaturean a predat ambasadei Rusiei o scrisoare, în care scrie: „Noi, voluntarii Armeniei, vă rugăm să ne transferați în zona operațiunii speciale împotriva naționaliștilor ucraineni și a teroriștilor internaționali. Susținem ferm politica președintelui rus Vladimir Putin. Și suntem gata să plece astăzi în zona de desfășurare a operațiunii speciale.”
Rusia a lansat operațiunea militară în Ucraina pe 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a spus că obiectivul acesteia este „protecția oamenilor care au fost supuși hărțuirii și genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani”.
Pentru aceasta, potrivit președintelui rus, este planificată „demilitarizarea și denazificarea Ucrainei”, pentru a aduce în fața justiției toți criminalii de război responsabili de „crime sângeroase împotriva civililor” în Donbas.
Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate lovesc doar infrastructura militară și trupele ucrainene. Cu sprijinul Forțelor Armate ale Federației Ruse, grupurile militare ale RPD și RPL sunt în plină ofensivă. Dar nu este vorba de intenția de a ocupa Ucraina, a subliniat președintele Rusiei.
Российско-украинские переговоры в Белоруссии - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Internațional
SUA constată progrese în discuțiile dintre Rusia și Ucraina
Fluxul de știri
0