Флаги Европейского союза и государственные флаги КНР на саммите ЕС-КНР в Брюсселе - Sputnik Moldova, 1920
Internațional
Urmăriți site-ul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu noile evoluții în politica internațională și relațiile dintre țări.

SUA constată progrese în discuțiile dintre Rusia și Ucraina

© Sputnik / Evgeny Biyatov / Trecere la banca de fotografiiРоссийско-украинские переговоры в Белоруссии
Российско-украинские переговоры в Белоруссии - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Urmăriți-ne pe
Yandex newsTelegram
Subsecretarul de stat american Sherman afirmă că s-au înregistrat progrese în discuțiile dintre Federația Rusă și Ucraina
CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. SUA văd unele semne de disponibilitate din partea Rusiei și a Ucrainei spre purtarea de discuții "cu adevărat serioase", a declarat Wendy Sherman, adjunctul secretarului de stat american, citat de RIA Novosti.
Într-un interviu acordat televiziunii Fox, ea a legat progresele observate de "presiunea enormă" exercitată asupra Rusiei și de continuarea ajutorului militar acordat Ucrainei.
"Această presiune începe să aibă efect. Vedem unele semne de dorință de a purta negocieri serioase și adevărate", a spus Sherman.
În același timp, ea l-a acuzat pe președintele rus Vladimir Putin că intenționează să "distrugă Ucraina" și a spus că ucrainenii ar trebui ajutați în orice mod posibil.
Delegațiile rusă și ucraineană au purtat trei runde de discuții în Belarus privind reglementarea relațiilor bilaterale, o a patra rundă fiind programată pentru luni. Reprezentanții ambelor părți afirmă că s-au înregistrat progrese tangibile în cadrul dialogului.
Federația Rusă a lansat o operațiune militară în Ucraina la 24 februarie. Președintele Vladimir Putin a descris scopul acesteia ca fiind unul de "protejare a oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". În acest scop, a spus el, există planuri de "demilitarizare și denazificare a Ucrainei", de judecare a tuturor criminalilor de război responsabili de "crimele sângeroase împotriva civililor" din Donbas. Potrivit Ministerului rus al Apărării, forțele armate vizează doar infrastructura militară și trupele ucrainene, în timp ce civilii nu sunt amenințați. Cu sprijinul forțelor armate ruse, grupurile din republicile populare Donețk și Luhansk dezvoltă o ofensivă. Cu toate acestea, nu se pune problema ocupării Ucrainei, a subliniat președintele rus.
Fluxul de știri
0