Economie
Urmăriți portalul Sputnik Moldova pentru a fi la curent cu tendințele, fenomenele și fluctuațiile din economia Republicii Moldova

UE nu va putea renunța ușor la petrolul rusesc, spune Varșovia

© Sputnik / Alexander Galperin / Accesați arhiva multimediaБункеровка круизных лайнеров в Санкт-Петербурге
Бункеровка круизных лайнеров в Санкт-Петербурге - Sputnik Moldova, 1920, 14.03.2022
Urmăriți-ne pe
НовостиTelegram
Purtătorul de cuvânt al Cabinetului de Miniștri polonez Naimski: UE nu va renunța ușor la petrolul rusesc
CHIȘINĂU, 14 mart - Sputnik. Uniunea Europeană nu va putea impune sancțiuni asupra petrolului rusesc la fel de ușor ca SUA, a declarat Piotr Naimski, comisarul guvernului polonez pentru infrastructura energetică strategică, la televiziunea poloneză, citat de RIA Novosti.
Anterior, premierul polonez Mateusz Morawiecki a cerut în repetate rânduri Comisiei Europeane să impună un embargo total asupra livrărilor de petrol, gaze și cărbune din Rusia. Înainte de aceasta, SUA au refuzat să cumpere resursele energetice rusești.
"Poate că punctul cheie este că livrările de petrol către SUA din Rusia reprezintă, dacă îmi amintesc bine, aproximativ 8% din consumul american", a spus Naimski.
"Americanii pot oricând să înlocuiască acest volum cu producția proprie sau prin includerea rezervelor lor uriașe. Ca atare, impactul unei astfel de decizii asupra economiei americane este minim, în timp ce în Europa este enorm", a adăugat el.
La 24 februarie, Federația Rusă a lansat o operațiune specială de demilitarizare a Ucrainei. Președintele Vladimir Putin a definit scopul acesteia ca fiind "protejarea oamenilor care au fost supuși abuzurilor, genocidului de către regimul de la Kiev timp de opt ani". Drept răspuns, țările occidentale au impus o serie de noi sancțiuni antirusești.
 Министр сельского хозяйства Германии Йохен Борхерт проверяет гигантский гамбургер во время посещения Gruene Woche, крупнейшей в мире ярмарки продуктов питания и сельского хозяйства, в Берлине - Sputnik Moldova, 1920, 12.03.2022
Economie
Prețurile în energetică ar putea provoca falimente în lanț în Germania
Fluxul de știri
0